Geen verwachtingen

/, Pauline/Geen verwachtingen

Geen verwachtingen

Dat het jaar rampzalig is begonnen voor de mensen die zorg nodig hebben hoef ik u niet te vertellen. Ook bij mij zijn mijn zorgverleners niet uitbetaald en als ze wel zijn uitbetaald, dan is het bedrag fout. Oftewel te hoog of te laag. Na heel veel bellen met de SVB en ook twitteren met de hashtag #pgbalarm is het voor nu grotendeels goed gekomen.

Overal om mij heen hoor ik de meest absurde verhalen over het gesprek met een wijkteam of een huistafelgesprek met de gemeente. Zo is er bijvoorbeeld geen sprake van de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon die voor de belangen van de zorgvrager opkomt. Er wordt niet verteld dat je zelf een plan van aanpak mag inbrengen. Laatst las ik zelfs op Facebook dat de zorgvrager aan een vrouw van de gemeente moest gaan uitleggen wat een zorgzwaartepakket is. Toch zie ik dit jaar en deze gebeurtenissen als een kans om bewustzijn te creëren en om te laten zien hoe het dan wél zou moeten.

Daarom heb ik mijn website vernieuwd en tegelijkertijd aan twee mensen gevraagd of ze wilden bloggen over hoe zij de wereld zien en over wat zij meemaken. Dit zijn Amber en Erik. U kunt hun korte biografie lezen onder hun naam bij de knop ‘Blog’.

Erik ken ik nog van de middelbare school en Amber heb ik leren kennen doordat zij contact met mij opnam na mijn betoog over de Participatiewet. Beiden hebben ze net als ik, cerebrale parase maar dat is bijzaak. Waar het omgaat is dat ze elk een eigen kijk hebben op het leven. Achter de schermen zijn we dan ook druk bezig met het vinden van manieren om ook uw verhaal te laten horen en dus interactief te zijn met diegenen om wie het draait.

Amber en Erik zullen binnenkort wat meer over zichzelf vertellen in hun eerste blog.

Waarom zie ik mogelijkheden om Amber, Erik, mijzelf en anderen een stem te geven? Heel simpel, mensen hebben geen verwachtingen van iemand met een beperking. Alleen wij kunnen die mindset veranderen. Hoe? Door zelf onze mogelijkheden te creëren én door van ons te laten horen. Door te vertellen wat we tegen komen en wat we graag zouden willen zien.

Dat is de voornaamste reden waarom ik akkoord heb gegeven op de vraag van Kassa of ze mij een jaar lang mochten volgen om een zorgportret te maken.

Vier anderen en ik worden dit jaar gevolgd door Kassa om de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg in beeld te brengen. De eerste uitzending daarvan is op zaterdag 14 maart. Om 19.05 uur op NPO 1.

In datzelfde kader komt er 1x in de twee weken een vaste rubriek op deze website. Heb je een beperking of ken je iemand met een beperking? Wat zijn je dromen en je onzekerheden over de toekomst? Laat het ons weten in maximaal 500 woorden via info(at)paulinegransier.com en we geven u een stem op deze website.

Voordat ik dit blog afsluit wil ik u nog een advies meegegeven om de zorg-perikelen door te komen.

Neem iemand in de arm die voor jouw belangen en of voor de belangen van uw kind opkomt. Bijvoorbeeld iemand van de organisatie MEE. Hoe zelfstandig je wel of niet bent. Dit kun je niet alleen doen. Net zoals je niet alleen naar de dokter moet gaan, maar altijd met iemand samen. Last but not least, maak je eigen plan van aanpak met de zorg die je absoluut nodig hebt daarin vermeld. Je hebt het recht om zo’n plan in te brengen.

Follow my blog with Bloglovin

By | 2017-08-04T13:55:34+00:00 februari 23rd, 2015|Blog, Pauline|0 Comments

About the Author:

Mens. Geboren in de jaren 80. Film & Literatuurwetenschap-student. Harthorend. Ambitieus. Rockchick. Belangenbehartiger. Dreamcatcher.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.