Gewoon doen

/, Pauline/Gewoon doen

Gewoon doen

Morgen  komt Youri  Lentjes  bij  mij  in  de  huiskamer  zijn muziek  laten  horen.  Ik  was  al  fan  van  hem  door  het programma  Beste  Singer-songwriter  van  Nederland. Het is een fijne jongeman die al heel wat achter de rug heeft. Hoe wij elkaar ontmoet hebben is een gebeurtenis waar ik graag aan terugdenk. 

In  Utrecht  was  ik  met  drie  vrienden  aan  het  vergaderen in de Stairway. Opeens zie ik Youri achter ons langs lopen. ‘Hoi Youri!’ zei ik alsof ik hem al jaren ken. Achteraf vond ik dat een  beetje  brutaal  van  mezelf. Gelukkig  werd  hij  daardoor  niet afgeschrikt en groette hij me hartelijk. Al snel kwam het gesprek uit op een huiskamerconcert bij mij thuis en natuurlijk gingen we even op de foto.

Wat mij aan hem opviel was dat hij me zo gewoon benaderde. Ik voelde me gezien. ‘Waarom is dat gewoon doen nog zo bijzonder dat het me opvalt?’ vraag ik me af. Is het omdat nog te vaak mensen niet óns aanspreken, maar degene náást ons? Een ontmoeting en een album-release-party later, is er een mooi contact ontstaan.

Afgelopen dinsdag kwam Youri bij mij thuis om te praten over ‘Wij Staan Op!’ Meteen gaf hij aan geen enkel idee te hebben van hoe het is om met een beperking te leven.  Dat verbaasde me, want mijn ervaring is dat mensen zich geen houding weten  te geven door  onwetendheid,  terwijl  hij  mij  direct  had  aangesproken  als mens.

Dit bevestigde voor mij weer dat het er deels om gaat hoe je er zelf in staat. Het andere deel ligt aan de onwetendheid. Alles wat je niet kent, daarvan weet je ook niet hoe je daar mee om moet gaan.

Youri gaat de boodschap van ‘Wij Staan Op!’ toegankelijker maken  door  er  een  nummer  over  te  schrijven,  en  wij  als  groep schuiven als ervaringsdeskundigen waar mogelijk aan. De bereidheid en de openheid van Youri is iets waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Door samen aan de slag te gaan kunnen we mensen bewust maken dat we  allemaal  mensen  zijn  die  gewoon  willen  leven zoals wij dat willen.

Wil  je  meer  weten  over ‘Wij  Staan  Op!’  of  sta je  achter  onze  boodschap?  Ga  dan  naar www.wijstaanop.nl en teken ons manifest.

By | 2015-07-16T11:15:02+00:00 juli 16th, 2015|Blog, Pauline|2 Comments

About the Author:

Mens. Geboren in de jaren 80. Film & Literatuurwetenschap-student. Harthorend. Ambitieus. Rockchick. Belangenbehartiger. Dreamcatcher.

2 Comments

  1. Gaby 16 juli 2015 at 13:09 - Reply

    Super goed stuk Pauline!!!

  2. Rob Alberts 19 juli 2015 at 07:16 - Reply

    Natuurlijk ondertekend.

    Instemmende groet,

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.